Olen siirtänyt kirjoitukseni aikaisemmasta tptrnn.wordpress.com-osoitteesta tänne. Vanhat artikkelit ovat toistaiseksi luettavissa molemmissa blogeissa, mutta vain tätä uutta päivitetään jatkossa.

Edellinenkin ratkaisu oli toimiva, mutta halusin mahdollisuuden muokata koodia vapaammin ja päästä eroon blogiin satunnaisesti ilmestyvistä mainoksista. Siispä oma kotisivutila ja itse hallinnoitu WordPress-asennus.

Olen aika viehtynyt WordPressiin, jota olen aikaisemmin käyttänyt myös järjestöprojekteissa – se on näppärä ja monipuolinen avoimen lähdekoodin ohjelmisto nettisivuston pitoon. Käyttökokemus on olennaisesti sama kuin WordPress.comissa, joka onkin lähinnä saman projektin kaupallinen sivuhaara. Bloggaajan kannalta näitä kahta on verrattu omistus- ja vuokra-asuntoon: kummassakin voi asua mukavasti, mutta vain toisen seiniä saa sydämensä kyllyydestä maalata tai halutessaan vaikka purkaa.

WordPress.com – se vuokrakämppä – olisi sekin tarjonnut näitä kaipaamiani ominaisuuksia maksullisina lisäpalveluina. Mahdollisuus esimerkiksi CSS-tyylitiedostojen muokkaukseen olisi kuitenkin tullut vasta perustasoa selvästi kalliimmalla maksuportaalla, joten ”oma tupa, oma lupa” alkoi tuntua houkuttelevalta.

Joten – tervetuloa. Harjannostajaiset olivat tässä, uusia ideoita hautumassa.