Silloin, kun ei ole varma, voi tarkistaa Kielitoimiston sanakirjasta.

blogi verkkosivusto johon tehdyt aikajärjestyksessä olevat merkinnät ovat päiväkirjamaisia t. käsittelevät asiaa kirjoittajan t. kirjoittajien näkökulmasta, verkkopäiväkirja, nettipäiväkirja; myös yksittäisestä blogimerkinnästä.

Tarkoitus ei ole pitää päiväkirjaa sanan perinteisimmässä merkityksessä. Ei elämäni aina niin kiinnostavaa ole.

Olen kuitenkin jo pitkään harkinnut lippuni lyömistä johonkin internetin nurkkaan. Pohdin jo työnikin puolesta tiedettä ja terveyttä, ja kirjoittaminen on itselleni tapa hahmottaa monimutkaisia asioita. Parhaassa tapauksessa teksteistä kiinnostuu joku muukin? En ole netin kaamein horisija jos en paras tai hauskinkaan.

Tekstit on silti tarkoitettu myös muistoksi itselleni. Kuuntelin hiljattain podcastia, jossa henkilö kertoi hämmentyneensä luettuaan nuoruutensa päiväkirjoja. Hän oli luullut muistavansa, mikä 16-vuotiaan elämässä oli ollut tärkeää, mutta päiväkirjat kertoivat ihan muista asioista. Aika oli editoinut merkinnät tunnistamattomiksi: kuin toinen ihminen olisi kirjoittanut ne.

Siksi mainitsen myös päiväkirjamaisia asioita, jonka haluan muistaa. Kuten sen, että viime viikonloppu meni leppoisasti Madridissa hyvän ystävän seurassa.


p.s. En tee lupauksia blogin päivittämisen tiheydestä – kerran viikossa tai kerran kahdessa vuodessa sen mukaan, onko aikaa tai sanottavaa. Muutaman lupauksen kuitenkin teen. Aion linkata lähteisiin: terveysväitteitä ei voi viljellä ilman perusteluja. Sidonnaisuudet on jo ilmoitettu. Samalla tavalla itsestään selvää on, ettei blogissa koskaan viitata tunnistettavasti tosielämän potilastapauksiin tai muuhun tietosuojan alaiseen.

(Kuva: René Magritte. Kuvien petollisuus.)